15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Lycksele IF - Ohtana/Aapua FF

På Tannens konstgräs vinner Lycksele mot OAFF med 3-1 (3-1)
Inledningen är jämn innan Joel Ohlsson på en frispark är nära att sätta bollen i krysset. Lycksele kommer igen och ii den 7:e minuten testar man Felle med ett skott rakt i famnen. I den 9:e minuten kommer LIF:s James Teaway på vänsterkanten med ett inspel och Filose Irakoze kan ganska enkelt sätta´bollen till 1-0. OAFF replikerar omgående när Nisse Kenttä hittar Johan Svanlöv som snyggt, på volley kvitterar till 1-1. Lycksele tar mer och mer över spelet och i den 14:e minuten frispelas Mohammad Quidir och fri med Felle sätter han säkert in 2-1. Lycksele fortsätter trumma på och i den 20:e minuten kommer 3-1 på ett snyggt långskott upp i Felles vänstra hörn av Filose Irakoze Det blir lite lugnare fram till 40:e minuten när James Teaway åter springer sig fri men turligt går skottet tätt utanför, 3-1 i paus är helt rättvist.
Andra halvlek kommer ett nytt OAFF in på banan och matchen är helt jämn inledningsvis. I den 60:e minuten kommer James Teaway loss men skottet smiter strax utanför. OA:s första chans kommer på en hörna som Adam nickar ner men bollen styrs vidare rakt på målisen. I den 75:e minuten drabbas Lycksele av ett rött kort. I den 81:a minuten kommer Joel Hiltunen igenom och fri med målvakten skjuter han dock inom målisens räckhåll. Joel får syna det röda kortet i den 86:e minuten, för farligt spel. I den 88:e minuten kommer Elias Pääjärvi med ett fint inspel som når Jocke Juntti men skottet högt över. Sista chansen kommer på stopptid när Johan Svanlöv tar sig igenom men skottet går strax utanför. Efter 98 minuter blåses matchen av och Lycksele vinner med 3-1.

Sett över 98 minuters spel vinner Lycksele rättvist då LIF gör en riktigt vass första halvlek. OAFF gör en försvarsmässigt dålig första halvlek men det blir bättre i andra. I ett ovanligt svagt försvar går plusset till Liam Alldén. På mittfältet var vi för offensiva inledningsvis och blev överspelade gång på gång. Johan Svanlöv får plusset av mittfältarna, Elias Pääjärvi gjorde ett mycket fint inhopp. I anfallet var Joel Hiltunen den bäste. I ett mycket bra Lycksele går extraplussen till backlinjens Salem Al-Hasnawy, mittfältets Filose Irakoze samt forwarden och matchens lirare James Teaway Jr. Bra domarinsats av Nikolai Vikström
Hörnor: 2-4, Gula kort: 2-1, Röda kort 1-1

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Elias Y (ut 65) - Nisse, Svanlöv, Mäki, Joel O (ut 73) - Joel H, Adam
Ers: Jocke J (in 65), Elias P ( in 73), Dennis M, Johannes P